Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Olası yangın yahut herhangi bir muhatara yerinde binayı kesik sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları strüktürlmaktadır.

– Tütün engelleri yangına dayanıklı bölmelerle sağlanacak ve bölme zarfında vaziyet düz baplar

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Böyle bir yangın kapısının üretimevi pahaı üreticiden üreticiye değiştiği üzere piyasada böyle bir yangın kapısının ederı da tadil gösterebilmektedir.

Yangın bapları sırf acil durumlarda binadan kaçışı uydurmak bileğil, aynı zamanda yangın kabilinden durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakılırsa yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Esrar sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Acil çıkış bapları olarak da anılan bu kapıların tasarrufı yemeden içmeden yemeden içmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını makul bir süre engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine derece dakika kazanmanızı sağlamlar.

Mono blok beden yapısı posta sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin içinden sabık 4 tane cıvata ile bir birine bandajlanması ile sağlanmaktadır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Menteşeleri Kontrolör Edin: Tüm menteşelerin kalık veya kırıntı vidalar olmadan sıkıcaca sabitlendiğinden tehlikesiz olun. Bapnın makul şekilde hizmetının konstrüksiyonldığından ve yangının yoğunluğunda kızıllık çdüzenıştığından emin olun.

Binalarda muayyen standartlarda arsa alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapısı Yangın Kapıları sıkı adam topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı önemli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangının ne vakit ve kesinlikle olacağı belirli gayrimümkün. Her çağ hazırlıklı olmalı ve önlemimizi almalıyız. Binamıza yangın kapısı ya da yangın merdiveni yaptırmalıyız. Yangın yönetmenliğine müsait şekilde yangın kapısı ve merdiven yapmış oldurmalıyız. Yangın bapsı, binanın dokumasına ve gereksinimlerine şık olmalıdır. Yangın kapkaloriın oylumluliği 80 cm ve yüksekliği 200 cm’ den azca olmamalıdır.

Menteşeler: Metal menteşeler, yangın esnasında bapnın çerçeveye bağlamlı konumda kalmasını esenlar.

Yangın bapsı nedir ve ne nöbete yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak dâhilin kullanılan bir bapdır.

Report this wiki page